Ένα σύντομο βιογραφικό.

                  *********

 Γεννήθηκα τα χρόνια της Γερμανικής κατοχής στο Μυροβόλο Νησί της Χίου. Λόγω του επαγγέλματος του πατέρα μου έζησα σε πολλά μέρη της Ελλάδας, αλλά και λόγο του χαρακτήρα μου ταξίδεψα σχεδόν σε όλα τα άλλα.

   'Ετσι τα μέρη που έζησα από 6 μήνες έως πέντε χρόνια, ήταν κατά σειρά, η Ικαρία, η Κάλυμνος, ο Αστακός Αιτωλ/νιας, ο Πειραιάς, η Θεσσαλονίκη, η Κόρινθος και η Λαμία. Στην Αθήνα έζησα 13 χρόνια.

     Από μία μέχρι επτά μέρες, ταξίδεψα και έζησα σχεδόν σε όλες τις γνωστές πόλεις της Ηπειρωτικής Ελλάδας, εκτός της Θράκης, σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, εκτός Κρήτης και Σαμοθράκης και σε όλα τα νησιά του Ιονίου, εκτός της Ζακύνθου.

     Για τέσσερα χρόνια φοίτησα στη Νομική Σχολή Αθηνών και για 28 μήνες υπηρέτησα την πατρίδα σαν Έφεδρος Αξιωματικός.

    Το 1974 εφυγα για σπουδές στις ΗΠΑ. Μπλέκτηκα όμως με την Ελληνική παιδεία και δεν συνέχισα τις σπουδές μου εκεί. Έτσι από το 1975 μέχρι τον Ιούνιο του 1977, ήμουν Διευθυντής του Κοινοτικού Σχολείου του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

     Το 1977 με τη βοήθεια 20 περίπου γενναίων συμπατριωτών, με πάθος για τα Ελληνικά γράμματα, ίδρυσα το Ελληνικό Σχολείο Ο ΠΛΑΤΩΝ, στο Μπρούκλιν, του οποίου ήμουν διευθυντής μέχρι το Νοέμβρη του 1992.

       Το 1993, επέστρεψα οικογενιακώς στην Ελλάδα, όπου για 8 μήνες, ανέλαβα το γραφείο τύπου του Υπουργείου Αιγαίου.

      Τον Οκτώβρη του 1993 επέστρεψα στη Χίο, όπου ξεκίνησα τον τηλεοπτικό σταθμό XIOS-TV, ο οποίος μπορώ να πω ότι σε ένα χρόνο έγινε ο πρώτος σε τηλεθέαση σταθμός του νησιού. Το 2000 όμως η Κυβέρνηση με ένα ψεύτικο φιρμάνι των Ρέπα και Βερελή, έκλεισε το σταθμό, ο οποίος με απόφαση του Δικαστηρίου δικαιώθηκε και μπορούσε να ξανανοίξει το 2003.

     Εγώ όμως το 2000 έφυγα για την Αμερική και από τότε μέχρι το 2012 εργαζόμουν στο ESTIATOR MAGAZINE, του κ. Παναγιώτη Μακριά. Το 2012 εγώ και η συζυγός μου συνταξιούχοι πια, επιστρέψαμε στη δική μας Ιθάκη, τη Χίο και ιδαίτερα, σε ένα μεσαιωνικό χωριο την Καλαμωτή, που για επίνηο, εχει την Κώμη, μια από τις ωραιότερες παραλίες του Αιγαίου.

  Σ.Σ.

 

Περιγραφή εικόνας

               Ενα Ευχαριστώ!

                *******

  Όπως έγραψα δίπλα, γυρισα σχεδόν όλες τις γνωστές πόλεις της Ελλάδας μας , άλλες190 πόλεις περίπου (μπορείτε να τις δείτε στο"trip advizor" στο δικό μου Facebook) γνώρισα και έζησα στις ΗΠΑ, τον Καναδά,  το Μεξικό, την Καραϊβική, την Αγγλία, το Βέλγιο, την Ολανδία, την Ιταλία και τη Γαλλία, τις οποίες επισκέφθηκα επαγγελματικά ή για διακοπές.

   Γνώρισα πολλούς, πάρα πολλούς ανθρώπους, απότην ηλικία των 3 ετών μεχρι τώρα, σε δυο Ηπείρους και σε τόσες πόλεις. Έκανα καλούς ,πολύ καλούς φίλους. Για αυτό σε όλους αυτούς που με τίμησαν με τη φιλία τους και με έντυσαν με την αγάπη τους, χρωστώ ένα μεγάλω ευχαριστώ απ' τη καρδιά μου.

     Ενα άλλο μεγάλο ευχαριστώ χρωστώ στη σύσυγό μου, τη Σοφία, που δεν ήταν όλα αυτά τα χρόνια μόνο μια καλή σύζυγος, καλή μητέρα και πολυαγαπημένη γιαγιά, ήταν μια συνεργάτιδα που είχα και έχω 50 χρόνια τώρα και που δεν ξέρω τι, από όσα έκαμα θα μπορούσα να κάνω, χωρίς εκείνη.

     Δεν θα μπορούσα να αφήσω εξω, από τις ευχαριστείες αυτές, τεσσερεις ανθρώπους που  μας κάνουν περίφανους, εμένα και τη μητέρα και γιαγιά τους. Φυσικά μιλάω για τη κόρη και τον γιό και τα εγγόνια μας, που κάθε μέρα μας κάνουν να... ψηλώνομε από υπεριφάνια για τις επιτυχίες τους στις δουλειές τους, η Δέσποινα και ο Δημήτρης και ο Μιχάλης και στα σχολεία του, ο Στέλιος μας.

  Σ.Σ.

Περιγραφή εικόνας
Περιγραφή εικόνας
Περιγραφή εικόνας
Περιγραφή εικόνας
Περιγραφή εικόνας
Περιγραφή εικόνας
Περιγραφή εικόνας
Περιγραφή εικόνας
Περιγραφή εικόνας
Περιγραφή εικόνας
Περιγραφή εικόνας
Περιγραφή εικόνας
Περιγραφή εικόνας